Slovak Telekom vykázal za 1. polrok výnosy takmer 400 miliónov eur

08.08.2013 Bratislava

Bratislava 8. augusta (TASR) - Skupina Slovak Telekom vykázala za 1. polrok tohto roka výnosy takmer 400 miliónov eur. Silný bol najmä 2. kvartál.

Podľa predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Slovak Telekom Miroslava Majoroša výbornú kondíciu v jarnom štvrťroku možno pripísať dvom oblastiam, a to ICT, kde ST pridal ďalších zákazníkov do služby TelekomCloud a taktiež oblasti digitálnej televízie, ktorá rastie v dvoch líniách. Na fixnej sieti stúpol počet zákazníkov o viac ako 10 % a mobilná TV rastie cez aplikáciu Magio TV Go. Segment digitálnej televízie plánuje ST posilniť aj v budúcnosti po schválení oznámenej akvizície DIGI Slovakia. V najbližších mesiacoch očakáva ST aj dosiahnutie míľnika 500.000 prístupov na pevných sieťach.

Za prvý polrok sa zvýšil aj počet zákazníkov digitálnej televízie a ich čistý prírastok 9000 potvrdzuje silnú pozíciu funkcie Archívu či pozerania programu striedavo na TV a mobilnom zariadení.

S postupným rastom využívania mobilného internetu i dát v portfóliu Happy, Biznis Star či na Easy kartách pokračuje Slovak Telekom aj v rozširovaní pokrytia 3G sieťou. K 30. júnu 2013 bola 3G sieť k dispozícii už pre 80 % populácie Slovenska.

Výnosy dcérskych spoločností Zoznam a Zoznam Mobile stúpli na 2,92 milióna eur, medziročne stúpli o 4 %. Spoločnosť PosAm dosiahla za prvý polrok výnosy na úrovni 11,7 milióna eur.
 

Vyberte región